Рецепти приготування смачної їжіМацик (м'ясний делікатес) Роблять народні умільці Дубровицького району Рівненської області.
Рецепт: М'ясо нарізати кусками 2*2*4 см, посолити та додати всі інгредієнти. Шлунок або сечовий міхур свинини добре вимити із сіллю. Сильно позапихати заправлене м'ясо і зашити ниткою. Покласти на дві доби під гніт. Покласти у лляний мішок і підвісити на горищі. Через 5-6 місяців мацик готовий. Робити мацик можна тільки в холодну пору року, точніше з листопада по лютий. У разі якщо використовується мясо фермерських свиней (вирощують на гормонах росту та стимуляторах росту) мацик не вдається. Свиней слід так годувати, щоб основу раціону складала картопля. Домашній майонез на 2 літра. Спочатку беруть: 3 ст. холодної води 2 чайні ложки солі 3 ст. ложки оцту 5 ст. ложки муки все це змішати все це підігріти помішуючи до загустання Потім остудити, добавити 2 сирі яйця, 4 чайні ложки готової гірчиці . Все збити міксером при цьому тонкою струєю вливати 1літр олії збивати поки тече олія (повільно). Майонез за смаком не порівняти з найдорожчим з супермаркету, не містить шкідливих Е, тому можна давати навіть діткам. Домашній оселедець Сьогодні дуже важко купити смачні оселедці. Тому пропоную рецепт приготування оселедців в домашніх умовах. Спочатку слід купити якісні морожені оселедці на базарі. Оселедці повинні бути вагою не менше 350+, мати привабливий світлий відтінок, без крові та слідів повторної заморозки. Куплені оселедці розморозити (лишити в тарілці на 4 години), вийняти нутрощі (ікру можна відразу піджарити на олії), ретельно промити, вкласти в посудину (скло або емаль), і залити маринадом до суцільного покриття. Оселедці повинні маринуватися від 15 годин до двох діб, в холодному місці. (можна в холодильнику) Потім оселедці дістати, очистити від шкірки, вийняти хребет та порізати філе шматочками. Шматочки щільно вкласти в півлітрову скляну банку, перекладаючи кожен шар кружечками цибулі. Зверху залити олією. Все - оселедець готовий. Маринад: 1 л води 100 грам солі 1 лавровий лист 4 горошини чорного перцю 2 бутончики гвоздики Все разом прокип’ятити 2 хвилинки, остудити до кімнатної температури і залити рибу. Скоштувавши домашнього оселедця, ви зрозумієте, що таке смак маринованої риби, а не глютамату натрію в перемішу з оселедцями, щодо яких минув термін придатності. Домашні огірки Для приготування цього простого способу закривання огірків на 3-х літрову банку необхідно:
Рецепт. На велику тертку натираються некондиційні огірки (жовтяки) так, щоб отриманою масою можна було наповнити піоловину 3-х літрової
банки. Додається в цю масу 80 мл солі і 80 мл тертого часнику. (колишня стограмівка) .Все
перемішується, потім до верху наповнюється банка маленькими огірочками.
Закриваємо простою пластмасовою кришкою, і ставимо в погріб. Через 1 місяць огірки готові. Смак неперевершений, куди ніжинським братися. Поскільки огірки навіть без оцету, що можна давати маленьким діткам. Домашній яблучний оцет - фотографія додана у фотоальбом Суть виробництва домашнього оцту полягає у бродінні з доступом повітря (кисню), на відміну від виробництва вина, де завдання протилежне – не дати доступ кисню. Я готую
кожного року до 10 літрів яблучного оцту. Для цього натираю на тертці 10 кілограм яблук.
Отриману масу перекладаю в скляний бутель об’эмом у 18 літрів. Доливаю теплої перекип’яченої джерельної води приблизно 5 літрів. (так щоб у бутлі залишилося літрів 4 вільного місця.)
Додаю 1 кг
цукру (в солодші менше, в кислі більше),
та 3-4 ложки справжнього меду. Не треба ніяких дріжджів (вони шкідливі), все і
так добре бродить. Після цього бутель закупорюю і добре все перемішую. Потім
пробку відкриваю і закриваю бутель
марлею. А сам бутель ставлю в тепле місце, накриваю покривалом, щоб не було
доступу світла. Протягом 7-10 днів кожного дня бутель слід струшувати по два
рази на день. Далі масу з бутля видаляємо і віджимаємо через марлю. Отриманий
сік, ще раз проціджую через 3-4 шари
марлі і заливаю у 10 літрову банку з
широким горлом. Можна знову додати декілька ложок меду. Знову накриваю шаром марлі, і ставлю в тепле
темне місце ще на 50 днів. Коли оцет перестане грати і освітлиться обережно
переливаю у пляшки з темного скла. Закупорюю. Розплавлюю на водяній бані
справжній бджолиний віск. І кожну пляшку,
перевертаючи, мокаю у віск. Виношу пляшки в погріб. Таким чином розлитий і
закупорений, він може зберігатися до 2
років. Використовую, як звичайний оцет,
при заправці салатів, в консервуванні, дуже смачні виходять шашлики та
шурпа. Дітки люблять пити по чайній
ложечці. Є безліч всяких лікувальних
рецептів з використанням домашнього яблучного оцту Скоро будуть надруковані натупні рецепти: Сушена в печі риба (делікатес) Сушені в'юни (делікатес) - фотографія додана у фотоальбом Домашнє вино Домашня горілка Домашне морозиво |
Меню сайту
Пошук
Календар
Друзі сайту
|