П`ятниця, 07.08.2020, 14:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Рецепти приготування смачної їжі

Мацик (м'ясний делікатес) Роблять народні умільці Дубровицького району Рівненської області.

  1. ** кг мяса (Стегно свинини)
  2. *** грам солі
  3. ** грам перцю
  4. * грам лаврового листя
  5. * грам часнику
Чіткі пропорції надам, при зверненні на електронну адресу Pravdivuy@i.ua.

Рецепт: М'ясо нарізати кусками 2*2*4 см, посолити та додати всі інгредієнти. Шлунок або сечовий міхур свинини добре вимити із сіллю. Сильно позапихати заправлене м'ясо і зашити ниткою. Покласти на дві доби під гніт. Покласти у лляний мішок і підвісити на горищі. Через 5-6 місяців мацик готовий. Робити мацик можна тільки в холодну пору року, точніше з листопада по лютий.

У разі якщо використовується мясо фермерських свиней (вирощують на гормонах росту та стимуляторах росту) мацик не вдається. Свиней слід так годувати, щоб основу раціону складала картопля.

Порада: Ви маєте можливість скачати файл під назвою "Виробництво та реалізація мациків" у вкладці каталог файлов.

Домашній майонез на 2 літра.

Спочатку беруть:
3 ст. холодної  води
2 чайні  ложки солі
3 ст. ложки оцту
5 ст. ложки муки
все це  змішати
все це підігріти помішуючи до загустання

Потім остудити, добавити 2 сирі  яйця, 4 чайні  ложки готової  гірчиці .
Все збити міксером при цьому тонкою струєю вливати 1літр олії збивати поки тече олія (повільно).
Майонез за смаком не порівняти з найдорожчим з супермаркету, не містить шкідливих Е, тому можна давати навіть діткам.


Домашній оселедець

Сьогодні дуже важко купити смачні оселедці. Тому пропоную рецепт приготування оселедців в домашніх умовах.
Спочатку слід купити якісні морожені оселедці на базарі. Оселедці повинні бути  вагою не менше 350+, мати привабливий світлий відтінок, без крові та слідів повторної заморозки.
Куплені оселедці розморозити (лишити в тарілці на 4 години), вийняти нутрощі (ікру можна відразу піджарити на олії), ретельно промити, вкласти в посудину (скло або емаль),
і залити маринадом до суцільного покриття.  Оселедці повинні маринуватися від 15 годин до двох діб, в холодному місці. (можна в холодильнику)

Потім оселедці дістати, очистити від шкірки, вийняти хребет та порізати філе шматочками. Шматочки щільно вкласти в півлітрову скляну банку,
перекладаючи кожен шар кружечками цибулі. Зверху залити олією. Все - оселедець готовий.

Маринад:
1 л  води
100 грам солі
1 лавровий  лист
4 горошини чорного перцю
2 бутончики гвоздики
Все разом  прокип’ятити 2 хвилинки, остудити до кімнатної температури і залити рибу.
Скоштувавши домашнього оселедця, ви зрозумієте, що таке смак  маринованої риби, а не глютамату натрію в перемішу з оселедцями, щодо яких минув термін придатності.

 

Домашні огірки

Для приготування цього простого способу закривання огірків на 3-х літрову банку необхідно:

  1. 2 кг. некондиційних огірків. (Жовтяки, яких завжди повно на грядці)
  2. 1 кг маленьких огірочків.
  3. 100 грам солі
  4. 100 грам часнику.

 Рецепт.

На велику тертку натираються некондиційні огірки (жовтяки) так, щоб отриманою масою можна було наповнити піоловину 3-х літрової банки. Додається в цю масу 80 мл солі і 80 мл тертого часнику. (колишня стограмівка) .Все перемішується, потім до верху наповнюється банка маленькими огірочками. Закриваємо простою пластмасовою кришкою, і  ставимо в погріб. Через 1 місяць огірки готові.  Смак неперевершений, куди ніжинським братися. Поскільки огірки навіть без оцету, що можна давати маленьким  діткам.


Домашній яблучний оцет - фотографія додана у фотоальбом

         Суть виробництва домашнього оцту полягає у бродінні з доступом повітря (кисню), на відміну від виробництва вина, де завдання протилежне – не дати доступ кисню.

Я готую кожного року до 10 літрів яблучного оцту. Для цього натираю на тертці 10 кілограм яблук. Отриману масу перекладаю в скляний бутель об’эмом у 18 літрів. Доливаю теплої перекип’яченої джерельної води приблизно 5 літрів. (так щоб у бутлі залишилося літрів 4 вільного місця.) Додаю 1 кг цукру (в солодші менше,  в кислі більше), та 3-4 ложки справжнього меду. Не треба ніяких дріжджів (вони шкідливі), все і так добре бродить. Після цього бутель закупорюю і добре все перемішую. Потім пробку відкриваю і  закриваю бутель марлею. А сам бутель ставлю в тепле місце, накриваю покривалом, щоб не було доступу світла. Протягом 7-10 днів кожного дня бутель слід струшувати по два рази на день. Далі масу з бутля видаляємо і віджимаємо через марлю. Отриманий сік,  ще раз проціджую через 3-4 шари марлі і заливаю  у 10 літрову банку з широким горлом. Можна знову додати декілька ложок меду.  Знову накриваю шаром марлі, і ставлю в тепле темне місце ще на 50 днів. Коли оцет перестане грати і освітлиться обережно переливаю у пляшки з темного скла. Закупорюю. Розплавлюю на водяній бані справжній бджолиний віск. І  кожну пляшку, перевертаючи, мокаю у віск. Виношу пляшки в погріб. Таким чином розлитий і закупорений,  він може зберігатися до 2 років. 

 Використовую, як звичайний оцет,  при заправці салатів, в консервуванні, дуже смачні виходять шашлики та шурпа.  Дітки люблять пити по чайній ложечці. Є безліч всяких  лікувальних рецептів з використанням домашнього яблучного оцту

          Багато корисного про домашный оцет http://fitodirect.ru/

Скоро будуть надруковані натупні рецепти:
Сушена в печі риба (делікатес)
Сушені в'юни (делікатес) - фотографія додана у фотоальбом
Домашнє вино
Домашня горілка
Домашне морозиво












Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0